Forskud på nytårssprutten?

Som det ses af illustrationerne, er dette et nytårskort, hvor to herrer nyder piben siddende udenfor deres pengehus, alt i alt ret hyggeligt. Når man vender kortet, må man tro, at både afsenderen og postvæsenet også har hygget rigeligt og har taget forskud på nytårsspiritussen, for man drak nok ikke champagne dengang i 1916.

Afsenderen har fået julekort fra en i Rungsted, men glemt at sendt julekort og vil derfor reparere på sagen ved at sende et nytårskort, der, som det ses, er afstemplet 30/12 i Grindsted. Oprindeligt kommer det fra Heinsvig, som i dag staves Hejnsvig, som stjernestemplet viser.

Afsenderen må have været helt febrilsk eller bedugget, for kortet er vendt på hovedet og adressen skrevet ude til venstre – hilsenen til højre. Derfor opstår der problemer med frankeringen, for hvor skal man nu sætte frimærkerne. Vi placerer et midt i og så i nederste venstre hjørne, hvor mærkerne egentlig skulle sidde, hvis kortet var blevet vendt rigtigt, og der er der af gode grunde rigeligt med plads.

Postembedsmanden har enten haft travlt, eller drukket sammen med afsenderen – der bor ikke så mange i Hejnsvig – så han har glemt at annullere mærket nederst til venstre. Sådan har de slået gækken løs i Hejnsvig i nytårsdagene i 1916.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED