En dag du ikke bør gå glip af

Lørdag den 6. april 2019 må du ikke snyde dig selv for en god oplevelse på Djurslands Filatelistiske Højskole.
For lørdag den 6. april får Højskolen besøg af Iva og Henrik Mouritsen, der begge vil holde foredrag om hver sit spændende emne.
Lørdag formiddag fra 1000 til 1200 er det Iva Mouritsen der ud fra sit eksponat, vil fortælle om et stykke dramatisk Danmarks historie
A Royal Ménage à Trois and its Historical Consequences”, og om sit foredrag skriver Iva:

A Royal Ménage à Trois and its Historical Consequences

Kongelig husstand med tre parter og dens historiske konsekvenser

Mit åbne filatelistiske eksponat fortæller en historie, der drejer sig om tre historiske personligheder, hvis liv var føjet sammen i et tragisk scenario fuld af hemmeligheder, løgne, intriger og romantik.

Historien er meget trist, alligevel lidenskabelig og romantisk. Den finder sted under kong Christian VII (1749-1808), konge af Danmark og Norge fra 1766 til 1808.

Historien starter i 1743, hvor Christians far, kong Frederik V (1723-1766) gifter sig med kristne mor. I 1766 blev Christian konge og giftede sig med den britiske prinsesse Caroline Matilda (1751-1775).

På trods af den psykisk syge kongens mangel på interesse i sin kone, føder dronningen en søn, den senere at blive kong Frederik VI (1768-1839).

Kort efter dukker det tredje hjul i Danmarks mest berømte ”ménage à trois” op – den karismatiske, damernes mand og dygtig læge, Johann Friedrich Struensee (1737-1772) – en mand med moderne ideer om oplysning, og hvis indflydelse på kongen gjorde ham til den faktiske regent af Danmark.

Der opstod følelser mellem Struensee og en ung og forsømt dronning, der udviklede sig til kærlighed.

Forholdet havde havde mange flere vanskeligheder og satte en brat ende på Struensee’s politiske karriere. På grund af den forbudte affære, blev Struensee halshugget, dronningen blev sendt i eksil og Danmark vendte tilbage til de mørke tider.

Men Struensee’s indflydelse på den unge kronprins Frederik havde efterladt varige indtryk på prinsens sind og sjæl, og med ham kom Struensee’s ideer om oplysning med alle dens reformer endelig til Danmark.

Eksponatet sigter mod at fortælle denne komplette historie ved hjælp af en kombination af originale dokumenter og filatelistisk materiale.

 

 

Efter frokost fra kl. 1330 til 1530 er det Henrik Mouritsen der vil fortælle om det spændende pothistoriske bogværk, som han har arbejdet på i flere år.
Om foredraget skriver Henrik:

“Danske posttakster og – regulativer 1875-1907”
Jeg vil præsentere min nye bog og give eksempler på dets indhold. Bogens intention er at dokumentere alle takster og regler med relation til dansk indenrigsk og international post sendt mellem 1. Jan. 1875 og 30. Sep. 1907, så præcist, videnskabeligt og komplet som muligt.

Så glæd jer til en virkelig spændende dag på Djurslands Filatelistiske Højskole.
Hvis du vil vide mere om Djurslands Filatelistiske Højskole, så som hvor den holder til, hvordan man tilmelder sig og hvad koster det, og meget mere finder du det her.

Husk at sæsonen 2018 – 2019 på Djurslands Filatelistiske Højskole starter den 8. september 2018

af Erik Sørensen

Om Erik Sørensen

Se også

Historie og posthistorie på samme brev  

Forbindelsen mellem historie og posthistorie er fascinerende for mange samlere. De går ofte fuldstændigt hånd …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED