Corona og humor

Nu er der nok ikke så mange i Danmark, der samler Tchad – det midtafrikanske land. Man vil også komme på voldsomt arbejde, for der er ingen ende på deres udgivelser. Når man kigger deres udgivelser igennem for 2020, skulle man ikke tro, at der var frimærker fra et ret fattigt land i Afrika.

Her udgives store mængder af mærker til fejring af Gandhi, 180 året for Penny Black, 50 året for Apollo 13 – som vist ikke var noget særligt at fejre – ugler, hunde, orkideer, fossiler – ja, der er vist ikke det populære samleområde, de ikke udgiver frimærker med som motiv. Indtil nu er det blevet til 230 udgivelser i 2020. Man skulle formode, at der bor mange mennesker i landet, og at de har et stort behov for at skrive breve, og at der er et købedygtigt publikum. I 2015 anslog man, at der boede 13-14 millioner i landet. Wikipedia kan dog oplyse, at landet er et af verdens fattigste og mest korrupte land, så gad vide om frimærkerne bruges i landet eller overhovedet sælges der.

Det ser dog ud til, at de ikke er uden humor. 2020 har set et par udgivelser med relation til Covid-19, og det ene med Penny Black frimærket med mundbind er ikke uden humor, selv om det måske synes underligt at frankere med for en gedehyrde i ørkenen i Tchad. Det andet er et miniark, hvor berømte turistattraktioner også har fået mundbind på, nemlig Michelangelos statue af David i Firenze, en gargoil på Notre Dame i Paris, præsidenterne i Mount Rushmore og Frihedsgudinden i USA. Frankrig og Italien har været hårdt ramt, og synes måske ikke, det er så morsomt, men mht. de to fra USA, hvor tiltag til at bremse pandemien har været nærmest ikke eksisterende, synes en del nok, at humoren kan ligge på et lille sted – men formodentlig er der to mærker med USA-motiver, fordi man sælger bedst her.

Lidt humor er tiltrængt for at komme over denne ualmindeligt trælse tid, men det er ikke nogen opfordring til at begynde en Tchad-samling.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED