Bruun Rasmussens næste auktion

Med en dump lyd faldt kataloget til Bruun Rasmussens næste aktion ned i postkassen tidligt en morgen. Det kom sammen med avisen, omdelt af Bladkompagniet. Nu har Bruun Rasmussen, som så mange andre, tilsyneladende opgivet PostNord.

Auktion nr. 882 er en meget flot auktion med sjældenheder fra især Danmark, Færøerne og Grønland. Utakket Søllested parstykke, masser af kvadrater single, parstykker og på breve, omvendt overtryksprovisorie fra 1956 – mange flotte objekter. Færøerne og Grønland er meget velbesatte, hvor det ser ud som om et par storsamlinger er blevet sat til salg. Bl.a. findes nogle sjældne tjenestebreve fra Færøerne og som toppen af kransekagen – et brev med det legendariske RUTH stjernestempel – det første og eneste hidtil kendte på et brev.

Fra Grønland en række meget fine objekter, dels i pakkeportosektionen, dels et stort udbud af Amerikaudgaven som essays og prøvetryk og store arkrester og firblokke. Den posthistoriske afdeling er heller ikke at kimse af, ligesom afdelingen med Dansk Vestindien også indeholder flere gode tilbud.

For alle nævnte lande kan man bemærke mange hele, til dels komplette frimærkesamlinger, som udbydes. Aldrig har det været så let og billigt at få en komplet landesamling. Bruun Rasmussen udbyder også samlinger fra en række europæiske og oversøiske lande og selvfølgelig et par lots fra Kina til utrolige priser.

Det mest kuriøse lot må være lot 322: En skotøjsæske med bundter af tofarvede 4 og 8 øres mærker – urørt siden 1910-20erne! Startprisen er forsigtigt sat til 5.000 kr., men i lyset af interessen for de tofarvede og en netop udkommet bog for begyndere i tofarvet, vil dette lot nok blive et af højdespringerne. Her er arbejde til mange kolde vintre for specialisten. Det flotte katalog, helt i farver fås på firmaets adresse Baltikavej 10, 2150 Nordhavn Kbh., eller man kan slå op på firmaets hjemmeside www.bruun-rasmussen.dk og nyde de mange flotte objekter.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED