Bruun-Rasmussen flyver med Lindberg

Kataloget til Bruun Rasmussens store efterårsauktion er landet i postkassen. Nydeligt katalog med store gode farveillustrationer af de bedste lots, der sælges, nydeligt layout og en fornøjelse at bladre i. Man kan også gå ind på deres hjemmeside og bladre i kataloget på sin skærm og her se mange flere illustrationer.

I kataloget fremhæves særligt i forordet et brev, som blev befordret med flyveren Charles Lindberg, da han i sommeren 1933 lavede testflyvninger over Atlanterhavet og bl.a. besøgte Julianehåb, Angmargssalik og Reykjavik og medbragte en lille mængde post, bl.a. nogle breve fra en ekspedition, som var igang på østkysten af Grønland, men også det brev, der sælges på auktionen 12. november. Vurderingen er sat til 20.000 kr.

Man kunne have reklameret for meget andet, for der er mange lækkerbiskner på auktionen. Et enestående udbud af flotte danske lots, fine samlinger, som fx den kendte ”Sømand”, Jørgen Brandts helsagssamlinger, masser af hele Danmarkssamlinger. Islands- og Færøsamlerne bør også tage et grundigt kig, for er der også et stort udbud af godter. Plus selvfølgelig den resterende del af Europa og Verden.

Blandt de mere kuriøse lots er der et gammelt Schaubek album med en samling samlet frem til 1910, som har ligget urørt hos familien i 3 generationer. Det var dengang en verdenssamling var mulig, men samlingen indeholder især Europa, så man finder ingen Mauritius mærker. Skulle det ikke være noget man fristes af, så kan man på auktionen for de samme penge få en komplet Danmarkssamling. Så Bruun Rasmussen er flyvende på mere end en måde.

Få kataloget på firmaets adresse, Baltikavej 10 2150 Nordhavn Kbh. eller nyd synet og måske aflevere et bud på noget til samlingen på www.bruun-rasmussen.dk.

Af Otto Kjærgaard

Klik på billedet og se dette lot på Bruun Rasmusen auktion
Klik på billedet og se dette lot på Bruun Rasmusen auktion

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED