Værket

Mange samlere er meget tilbageholdne med et købe litteratur. Det er dem, der bliver snydt, når de handler. Der må være mange, der kommer til at fortryde, at de ikke i tide fik investeret i Henrik Mouritsens nye værk: Dansk Posthistorie 1875-1907 i enten 5 bind, eller 6 bind i den dyre udgave med et bind kun med tre samlinger fra perioden: Posthistorie, traditionel samling og helsagssamling. Værker er helt uundværlig for samlere og ikke mindst udstillere af Danmark fra den pågældende periode inden for alle tre udstillingsklasser.

Bind 1 behandler indenlandske forsendelser, bind 2 internationale breve, brevkort og tryksager, bind 3 internationale værdibreve, postanvisninger, postopkrævninger og pakker, bind 4 internationale pakker, formularer, efterporto, frimærker og helsager, bind 5 referencer, sjældenhedsinformationer, appendikser og indekser og bind 6 (kun i luksusudgaven) eksponater, alt i alt 2492 sider! Mit hjerte, hvad ønsker du mere!

Bøgerne er gennemillustrerede med forsendelser i højkvalitetsgengivelse og en fornøjelse bare at bladre i. Der findes ikke den takst, man ikke kan finde (adskillige sider med taksttabeller og ruteangivelser) også til/fra lande, hvortil der endnu ikke er fundet forsendelser. Her kan den rigtige takst findes, og ved opslag under sjældenhed i bind 5 kan man se, hvor stor en sjældenhed, man har fundet. Alle udstillere af denne periode i den danske posthistorie har her fået ”bibelen” med alle nødvendige oplysninger til beskrivelse af deres objekter. Alt arbejdet er gjort, hvis man kan læse indenad.

Det er et fornemt og meget grundigt stykke arbejde Henrik Mouritsen har præsteret. Det er derfor underligt, at ikke alle udstillere har bestilt denne bog, som bl.a. også giver anvisninger på, hvordan man kan optimere sit eksponat, uanset om det er posthistorie, traditionel eller helsager. Værket er god investering, da man her kan få adskilt skidt fra kanel og dermed få købt fine objekter til gode priser fra dem, der ikke har fået købt og læst værket. Med et lille oplagstal skal man heller ikke forvente, at bøgerne kan købes billigere senere, men vil formodentlig holde deres pris. Hvis man ikke har købt, kan det kraftigt anbefales at kontakte DFF og spørge, om de har eksemplarer til salg. Læs værket inden næste byttedag!

Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED