En kioskbasker

For de uindviede, så er en kioskbasker, når et sensationshungrede dagblad får sat en begivenhed så sensationelt op på deres løbesedler, at avisen rives bort, og man får et stort mersalg. Det kan man måske også sige Grønland har fået – en udgivelse med mersalg altså, men også en lille sensation.

I den grønlandske valgkamp var et af hovedemnerne børns vilkår i Grønland. 16. april, på Dronningens fødselsdag, udgav Grønlands postvæsen en miniark, hvor der går fire kroner til Foreningen Grønlandske Børn, der støtter børnesagen i Grønland. Arket har syv frimærker, og motiverne er ikke tegnet af hvem som helst. Det er lykkedes at lokke syv akvareller ud af Dronning Margrete. Motiverne er hendes gengivelse af grønlandske landskaber. Det ene af mærkerne er også kommet som enkeltmærke. Mærkerne er poetiske og lyriske i gengivelsen af landskaberne.

Det er vel de færreste postvæsener, der har en monark som frimærkedesigner. Forhåbentlig giver det et godt salg, og forhåbentlig kommer der mange penge ind til støtte for den gode sag.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED