Digitalt postmuseum

Filatelien er gået hen og blevet helt digital i disse coronatider, nu da vi ikke kan mødes mere. Foredrag sker via Zoom, der er aktioner, hvor byderne sidder hjemme i stedet for auktionslokalet, masser af studiegrupper og udveksling af materiale og viden, det sker nu ikke på klubmøder, udstillinger eller byttedage, men på skærmen.
Skulle man trænge til an pause og nyde nogle af de største sjældne samlinger, så kan det også gøres fra sofaen. Gennem tiderne har David Feldman solgt nogle af de største rariteter og sjældneste udstillingssamlinger. Dem har han nu søgt at bevare digitalt, idet han har oprettet et postmuseum. Hvis man går ind på https://www.museumofphilately.com/collections kan man bladre i en perlerække af nogle af de sjældneste samlinger. Fx er der et par samlinger af Britisk Guyana, hvor man kan se alle de andre rariteter fra dette land ud – over den ene berømte.

David feldman var oprindeligt ikke samler, men på en video på siden fortæller han, hvorledes han begyndte at samle pga. de meget entusiastiske og begejstrede samlere, han mødte, som smittede ham med samledillen.  På museet kan man derfor også se en af hans egne samlinger. Den er ganske anderledes en de traditionelle samlinger, som udstilles, idet han samlede grønne frimærker – The Emerald Collection – fra hele verden. En ganske anderledes tværgående – men meget kostbar samling. Måske en inspiration til en ny samling.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED