Bogen udkom i september 2016
Bogværk beskriver verdens måske dygtigste frimærkekunstner, svensknorske Martin Mörck, der har leveret frimærkekunst til hen ved 20 nationer.
Min morfar var filatelist af den gamle skole, og når de tunge røde albummer blev fragtet frem fra vitrineskabets mørke, fortrak mormor nervøst til køkkenregionerne, mens vi børnebørn andægtigt og på behørig afstand betragtede den aldrende patriark tage sine førstedagskuverter i øjesyn og ommøblere julemærker og takkede fejlfarver med nænsomt pincetgreb.
For at komme trækvinde, støv og ondskabsfulde insekter i forkøbet skulle vinduer og yderdøre holdes hermetisk lukket, og selv ’Ønskekoncerten’ på den elskede Tannhäuser-transistor måtte for en stund lade livet, når morfar inspicerede sine postale klenodier.
Jeg tror egentlig ikke, at samlingen var nævneværdig forøget siden krigens tid, men hvert eneste mærke havde sin egen historie og sin egen placering i det morfarske hierarki, og var man en artig dreng, kunne man blive kaldt frem til det tunge mahognibord og gennem lup få forevist et særlig sjældent, dyrebart og/eller eksotisk eksemplar.
I heldigste fald knyttede der sig en lille anekdote til det udvalgte mærke – noget om excentriske monarker, blodige revolutioner og oversøiske kolonieventyr, altid ledsaget af en vidunderlig poetisk sprogmusik fra en verden hinsides Borgmester Jensens Allé nr. 1. Ceylon. Helvetia. Belgisk Congo. Jeg gispede efter vejret, når jeg en sjælden gang blev inviteret op på morfars flyvende tæppe.