Så er den gal i USA

Egentlig er der mange ting, der er galt i USA: Folk der skyder på hinanden, en dement præsident og en notorisk løgner og dømt forbryder, som vil vælges som præsident. Her skal vi dog nøjes med at koncentrere os om det filatelistiske: Falske frimærker.

Linn’s stamp News rapporterer, at fremkomsten af falske frimærker er eksploderet. Turen er nu kommet til flag serien fra 2013 i udgaven udgivet i ruller. Kig nøje på illustrationen og forsøg så at afgøre, hvilken af de to, der er falsk. For det blotte øje er det umuligt. Kvaliteten i billederne er den samme, takningen og gummieringen er den samme. Her er forfalskerne blevet utrolig dygtige. I de fleste tilfælde af forfalskning kan man se, at takningen er hjemmelavet, men det er ikke tilfældet her.

På amerikanske frimærker er der et mikroprint af bogstaverne USPS, som ikke kan ses på dette billede, men på den falske er det lidt svagere end på den ægte. Faktisk fandt man forfalskningen ved at undersøge det stof, som lægges ind usynligt i frimærkerne, ligesom da vi havde fluorescerende frimærker. Stoffet har i UV-lys en anden farve på de falske end på de ægte, men det er forsøgt lagt ind af forfalskerne.

Rullen med 100 frimærker blev forsøgt solgt på EBay, så man skal vogte sig for internetkøb, med mindre man køber frimærkerne på postvæsenets hjemmeside – hvis nogen overhovedet har behov for at købe frimærker.

Den nederste stribe er de ægte frimærker.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Mødeindkaldelse til en spændende højskole dag.

Så er det igen tid til at vi kan byde velkommen til en spændende dag …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED