Djurslands Filatelistiske Højskole

Lørdag den 2. november inviterer Djurslands Filatelistiske Højskole igen til en spændende dag med to gode foredrag på programmet.

Lørdag formiddag er det Henry Christensen der fortæller om:


Klassisk Danmark:
Fra frimærkernes indførelse i Danmark 1.4.1851 til 1864 – de kvadratiske udgaver. Udgaverne vises i forskellige tryk med pladede mærker, og der suppleres med mærkernes anvendelse på forsendelser.

Lørdag eftermiddag får vi besøg af Gunnar Dahlstrand fra Sverige, som vil fortælle om:

Moderna svenska förfalskningar
Det handlar om hur man ser att ett frimärke är förfalskat. Varför är en del detaljer viktigare än andra. Varför väljer förfalskarna att göra på detta viset? Vad har PostNord vidtagit för att minska stoppa försäljningen. Varför tog det så lång tid att stoppa tillverkningen och försäljningen. Hur har posten arbetat på terminalerna? Vad finns det för skrivna källor? Hur har jag vi arbetat som samlare. Mitt motto. Min samling. Mitt samarbete med PostNord. Utställningssamlingen. Hjälpmedel.

Julefrokost

Lørdag den 7. december afholdes sidste Højskole møde inden jul, og her er dages program som sædvanlig lavet lidt om, hvor vi begynder dagen med to lidt kortere foredrag.

Først vil Søren Chr. Jensen underholde med:

Kriminalfilmen ”Strandvejsmordet”
Historien om mordet på Danmarks største frimærkesamler, der var venner med kongehuset, og hvordan verdens dyreste frimærke havnede i en lille drengs samling.

Og efter en kort pause overtager Hans Urbak podiet med foredraget om:

Crash-post
Under titlen Crash-post bliver vi orienteret om britisk militærpost i Island under 2. Verdenskrig samt post til og fra belejrede Paris 1870-71 + det sidste nye jeg har fået.

Dagen afsluttes med Højskolens julefrokost:

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED