Postiljonens store efterårs auktion

Det er vist første gang Postiljonens auktionskatalog lægger ud med en række specialiserede Afghanistan samlinger. Postiljonen er som svensk auktionshus mest kendt for salg af skandinavisk materiale, selvfølgelig især Sverige. En række store klenodier har de haft under hammeren gennem tiderne.

På auktionen 29. september begynder man med lots – specialsamlinger – fra The Kaypmy Collection.Det er ikke kun Afghanistan, der sælges, men fx også en utrolig samling af Kina lots. Sælgeren må have haft mange penge at bruge på køb at materiale.

Længere fremme i kataloget kommer så det, man forventer fra Postiljonen, Island, Norge, Finland, Danmark – meget stort udbud af de to sidste lande – Dansk Vestindien og naturligvis Sverige. De to sidstnævnte ligeledes meget vel repræsenteret med mange lots og mange sjældenheder.

Man skal ikke lede efter lots under €100, for det er dyre og flotte ting, der sættes under hammeren, men det er spændende at se, om der er bydere på de mange lidt eksotiske lots, og om de bliver solgt til skandinaviske samlere, så vi kan se disse sjældent udstillede samlinger på nordiske udstillinger.

Kataloget er en appetitvækker af rang, men man bør absolut besøge www.postiljonen.com, hvor de omtalte samlinger alle er scannet ind, så man kan se alle plancherne, og det er rart til en afveksling at kunne se utraditionelle samlinger og ikke det, man altid ser. Send bud snarest, auktionen afholdes fra 29. september til 1. oktober.

Hvornår har vi sidst set Afghanistan udbudt på auktion og set det udstillet her i Norden?  Ser det ikke mere spændende ud end tofarvet?

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED