POST ’22 – forårets største filatelistiske begivenhed (2)- glæd dig

Sæt kryds i kalenderen den sidste weekend i marts 2022. Posthistorisk selskab fejrer sit 50 år jubilæum med en monsterudstilling af de bedste af de bedste posthistoriske eksponater i Danmark. Alle eksponater er de højest bedømte posthistoriske eksponater på flere udstillinger. Nu samles de, og på en weekend kan man se dem alle.

Alle eksponater er inviteret til at udstille og bredden af de udstillede eksponater er meget stor. Vi vil her på siden præsentere eksponaterne og vise nogle af de objekter, man bør lægge mærke til i udstillingsrammerne, objekter som udstilleren selv har udvalgt som værende ædelstene i eksponaterne.

De fleste samlere er bekendt med historien om Færøernes mangel på frimærker i slutningen af 1. Verdenskrig. Det resulterede i halvering af frimærker og korsbånd og de berømte 2 på 5 øres provisorier lavet med et stempel på et stoleben. Man må jo klare sig, som man bedst kan i krigstider.

Disse sjældenheder kan ses på POST ’22 i Steen Jack Petersens eksponat “De postale forhold på Færøerne under første verdenskrig”. Der skete dog posthistorisk meget andet på Færøerne under krigen, bl.a. er det uhyre interessant, hvordan man i det hele taget fik bragt post til Færøerne, når Englænderne udlagde miner, og de tyske ubåde sænkede de skibe, de kunne finde. Netop et sådant eksempel har Steen Jack Petersen udvalgt fra sin samling:

Brev sendt fra Vaag den 19.oktober 1916 til Danmark. Portosatsen er 10 øre som dækker brev 1. vægtklasse landsporto i perioden 01.10.1902 -14.10.1919. Ingen censur og påtegnet “Pr. Ceres” som blev sænket af en tysk ubåd den 13. juni 1917. På bagsiden ankomststempel Kjøbenhavn 31. oktober 1916.

Ceres” som blev sænket af en tysk ubåd den 13. juni 1917

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED