Kvalitet koster stadig

Så landede den i postkassen og sikke et dunk. Bruun Rasmussens efterårsauktion fra 23. til 28. november. Stort flot katalog med 795 lots med store illustrationer på de 266 sider.

Mange har på det seneste talt om de faldende priser på frimærker, men kvalitet koster stadig penge. Det ses klart på de udbudte lots fra Flemming Borch Jensens samling. Han havde en sjælden sans for kvalitet og her, som på de foregående salg fra hans samling, så holder priserne sig flot oppe.

Auktionen byder på andet Danmark, nemlig en samling med Chr. IX mærker. Her kan man erhverve den formodentlig største enhed af 10 kr. mærket – hele 21 stk. – på et brev. Samlere af Danmark kan virkelig få fyldt samlingen op med kvalitetsobjekter.

Det samme gælder for Færøerne, idet Steen Jack Petersens udstillingssamling udstykkes på denne auktion og kommende netauktioner. En Islandssamling og en stor DVI-samling er også under hammeren. Islandssamlingen sælges til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Endelig er der også flotte samlinger fra England, Portugal og Rusland – en stor udstillingssamling. Og selvfølgelig, som på de fleste auktioner noget meget dyrt fra Kina.

Under Grønland er der usædvanligt meget udbudt med Amerikaudgaven. Mest spektakulært er et lot med Amerikaudgaven i et helarksæt! Opråbet starter ved 50.000 kr.  – plus det løse.

Selv om Bruun Rasmussen nu er blevet solgt til Bonham Network og skulle være den eneste division med frimærker under den store auktionsparaply, så kan huset stadig tiltrække flotte og sjældne objekter og lave en international auktion på dansk grund. Kataloget er flot, men man kan også kigge på de lækre sager på www.bruun-rasmussen.dk. Lottene mister ikke i kvalitet ved at blive vist her, når lottene bliver lagt ud på deres hjemmeside.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED