Ikke en efterporto/strafporto

Det viste kort er sendt afsted til Østrig 3. august 1936. Igen må man beundre posten hastighed, for det er fremme i Innsbruck allerede den 5., måske endda den fjerde. Kortet er sendt til en underadresse, hos hvem modtageren formodes at bo, men Frau Maria Hausmann har fået omadresseret kortet til Kitzbühl. Derfor kan det være, at Innsbruck stemplet er dagen for afsendelsen til Kitzbühl – måske dagen efter ankomsten.

Som det kan ses, er der ikke sat en modtageradresse på denne gang, men det er sendt poste restante til Kitzbühl, hvilket vil sige, at det lå på postkontoret et stykke tid, og modtageren kunne mod legitimation afhente kortet selv. Det er en ofte brugt måde at sende post, især for fx handelsrejsende, der rejser hurtigt fra sted til sted. I øverste højre hjørne, lige under frimærkerne er skrevet 31/8, hvilket formodentlig er skrevet af en postembedsmand for at markere, hvornår henlæggelsesfristen var udløbet, og man skulle sendte kortet retur til Danmark.

Det skete ikke; kortet er afhentet. Det kan man se deraf, at der sidder et afstemplet 10 groschen portomærke nederst til venstre på kortet afstemplet i Kitzbühl. Det er ikke betaling for efterporto, men betaling for at have det liggende. En del lande, fx Østrig, Italien og Frankrig tog betaling for forsendelser, der blev sendt poste restante. Sjovt nok har vi aldrig betalt for det herhjemme, måske fordi mængden ikke var så stor som i de store ferielande. På kortet beder afsenderen meddele om de modtog kortet, hvilket vi kan være sikre på, de gjorde.

Af Otto Kjærgaard

-199D -19T -19M -47S

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED