Forfald eller fremtiden

I Island har de besluttet helt at opgive at trykke frimærker. Når man ser på oplagstallene for de danske frimærker de sidste mange år, så er de så lave, at man næsten venter på at Postnord meddeler, at det er for dårlig en forretning at trykke frimærker. Så må man nøjes med nogle mystiske tal fra en mobiltelefon.

Postmængden falder, antallet af e-mails stiger, så hvad skal man gøre? Der skal ikke sættes frimærker på e-mails. Østrig er gået nye veje, og det er nok en diskussion værd, om det er frimærkerne endeligt eller fremtiden. Aktuelle er de bestemt. Covid pandemien blev brugt til at udgive tre mærker:

Et med angivelse at afstande, som vi skulle holde, og i øvrigt trykt på WC papir, for at minde om hvordan folk hamstrede WC-papir ved pandemiens udbrud. Selvfølgelig et mundbind, trykt på mundbindspapir, og endelige et der har form som et hæfteplaster med en tekst om, at det ikke gør ondt at blive vaccineret.

Selvfølgelig tre mærker, som slår fast at Østrig er et vintersportssted:

Hue, vanter og spidsen af en ski, selvfølgelig trykt på det samme materiale som man laver ski af. Endelig bliver vi mindet om, at de også kan spille tennis med et frimærke formet som en tennisbold med Østrigs bedste spiler pt., Dominic Thiem, med både billede og autograf. Skal man være rigtig østriger så skal man selvfølgelig have et par lederhosen, og her flotter man sig ved at sætte ægte Swarovski krystaller på, noget man også er stolt over i Østrig. Alle mærker kan købes hos Nordfrim, hvis en lyst skulle stå til dem.

Er det fremtiden for frimærkesamleriet, eller er det den totale kapitulation? Vi kan ikke mere sælge frimærker til at sætte på kuverter, så vi må sælge dem som souvenirs. Er det tanken? De mange, der gennem tiderne har skældt og smældet over Post Danmark og Postnords udgivelser af unyttige og unødvendige udgivelser, kun beregnet for at ”hive penge op af lommerne på samlerne”, bør for altid tie, for Østrig kan vist ingen konkurrere med. I hvert fald er der noget for enhver smag.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED