Bull’s Eye

Nej, vi taler ikke om et dyr eller et vindue. Bull’s Eye henviser til et frimærke og ikke bare et hvilket som helst frimærke. Bull’s Eye er navnet på de første frimærker fra Brasilien.

Bull’s Eyes blev først udstedt den 1. august 1843. De kan genkendes af deres store antal. De blev udstedt efter frimærker i Storbritannien, i New York og i Zürich, men før ethvert andet land i verden. Udgaven omfattede tre frimærker på 30, 60 og 90 réis. 30 réis var portoen, der var nødvendig for at sende post i en by, og 60 réis var portoen, der var nødvendig for at sende et brev til andre byer i landet. Endelig var 90 réis-stempel til international post. Disse tre værdier blev trykt sammen i strimler med 6 frimærker. En enkelt plade indeholdt 18 frimærker af hver værdi.

Frimærkerne er firkantede og uperforerede med tal angivet inde i en stor dekoreret oval, deraf navnet “Bull’s Eye”. Mønsteret vil fortsat blive brugt i mere end 20 år i Brasilien. Det første stempel med et “kronet hoved” er fra 1866. Det er på billedet af Pierre II. Disse første frimærker blev erstattet det følgende år af et nummer på syv forskellige værdier. Som sådan cirkulerede de ikke meget, og de fleste af de udstedte frimærker blev ødelagt.

Derfor er disse frimærker sjældne, og en prøve i god stand kan sælges for flere hundrede euro.

Læs original artiklen her

Om Erik Sørensen

Se også

Den, der ager med stude…..

Helt tilbage fra 1700-tallet har det franske postvæsen haft den service, der hedder poste restante. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED