Virtuelle udstilling hitter

Knapt er American Philatelic Society’s virtuelle udstilling overstået, før den næste er annonceret. Den amerikanske var en udstilling, hvor samlere indsendte deres samlinger som filer, og det kom der en meget broget udstilling ud af, men meget oplivende og festlig at kigge på. Man kan stadig nå at se eksponaterne på https://stamps.org/events/virtual-stamp-show/exhibits.

To gange årligt afholdes den store handlermesse STAMPEX i London. Det er ret svært i disse Corona tider. Derfor har auktionshuset Spinks sponseret en virtuel udstilling fra 1. til 3. oktober, hvor man kan se nogle af de største sjældenheder. Især hvis man ynder at kigge på de sjældneste objekter fra Guyana, så er her chancen for at se nogle af de dyreste objekter inden for filatelien hjemme fra sin sofa.

Det er den internationale handlerforening, der står som arrangør, og man skal holde øje med begivenheden på https://stampex.vfairs.com/en/login. Det kræver kun en e-mailadresse for at registrere sig.

Et af de kostbareste objekter er det viste brev, kaldet ”Barlow” brevet, det eneste kendte med 4c mærket fra 1856. Det stammer fra den ret excentriske samler John duPont, som også ejede det berømte magenta mærke.  Han myrdede en person i sin indkørsel med fuld udsigt fra et overvågningskamera og sad i fængsel til sin død. Af uransagelige grunde testamenterede han sin samling og 80 % af sin formue og dermed adskillige millioner dollars til familien til den bulgarske bryder Jordanov Dimitrov. Er samlere ikke bare mærkelige?

Hvor den tidligere udstilling skulle mest være sjov og ballade, så kan man her nyde synet af store sjældenheder, når de dukker op 3 dage i oktober.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED