Postiljonen – sjældenhederne står i kø

Det svenske auktionshus Postiljonen afholder sin næste auktion 17.-19. marts og har udsendt deres trykte kataloger – ja, kataloger, for der er hele tre stk.: Hovedkataloget, Denmark Gold kataloget og People’s Republic of China kataloget. Og hvilken auktion!

For at tage det danske først, så er nogle af de største sjældenheder inden for klassisk dansk filateli under hammeren. Hvad med en første-førstedagskuvert, 4 RBS fra den 1. april 1851, 2 RBS fra Ålborg til Nørre Sundby, Kranholdt retouch på brev, striber, blokke – you name it, they’ve got it.

At samle en komplet Kina samling er noget af en bekostelig affære, når man kigger Kina kataloget igennem. Selv nyere postfriske mærker har opråbpriser i det himmelhøje. Hvad må det klassiske så ikke koste? Aben kan købes og ”Hele landet er rødt mærket”, for blot at nævne et par af de berømte.

Selve hovekataloget indeholder en række meget spændene objekter og lande. Færøerne og Sverige udbuddet er meget omfattende og værd et eftersyn for dem, der samler disse. Finland er imponerende. Desuden en række hele samlinger, som næsten aldrig ses udbudt: Postruter til og fra Tunis, Franske Kolonier, Persien, Nepal, ja, men kunne blive ved, for kataloget er et rent eldorado næsten uanset, hvad du samler.  

Naturligvis kan Postiljonen ikke få illustrationer af alle objekter, selv om der er tre trykte bind, men heldigvis kan man gå ind på deres hjemmeside og bladre det hele igennem, hvor også de store samlinger er afbilledet. www.Postiljonen.com er adressen, hvor man både kan kigge, nyde og byde.

af Otto Kjærgaard

Postiljonen vil selvfølgelig også være at finde på POST ´22


Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED