Ølposten glammer

Når folk drikker øl og spiritus, kan det have en meget forskellig virkning på dem. Nogle bliver aggressive og vil slås, andre bliver sløve og apatiske, endelig er der dem, der bliver melankolske og kommer en ordentlig tur ned ad ’memory lane’. Hvad var det man ikke fik gjort? Fx sende en hilsen til en god ven, kæresten eller konen. Eller sende et kort fra ferien? Og hvad nu, hvis man nu ikke lige har et prospektkort fra Hamborg ved hånden?

I hvert fald syntes afsenderen af den afbillede ølbrik at være kommet i tanker om, at der måske skal sendes en hilsen. Hvad gør man så, hvis man lige en sen aften sidder og får sig en stille pilsner. Ølbrikken! Nederst på forsiden af den står der ’venlig hilsen’ og så et ulæseligt navn. På bagsiden kan man se, at brikken er adresseret til Frederiksberg, København.

Brikken er sendt 17. januar 1906 fra Hamborg, og tænk bare, den når ud med 2. ombæring den følgende dag, nemlig den 18., som kan læses i Københavnerstemplet. Tænk bare, en enkelt dag fra Hamborg til København; det var tider med det postvæsen, vi havde dengang.

Som et sidespring kan berettes, at det forlyder at Østtyskerne ikke kendte til ølbrikker før murens fald, så da de kom til Vesttyskland efter murens fald og fik serveret en øl, klagede de over, at kiksene var for tørre! Det er nok kun en historie.

(Illustrationer udlånt af Frank Kastrup)

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED