Nye frimærker i 2020

I de gode gamle dage var det således, at i oktober november kunne Post Danmark løfte sløret for hele det følgende års udgivelser. PostNord har en hjemmeside, hvor man løfter sløret for næste års udgivelser, men det er ret sparsomt, hvad man kan få at se, nemlig kun de udgivelser, der kommer i januar.

Der er dog også tale om lidt af en gudsvelsignelse af mærker. Hele 15 stk. De fem af dem sidder i et miniark til fejring af H.M. Dronning Margrethe IIs 80 års fødselsdag. Valget af den grå farve til mærkerne skal måske symbolisere, at dronningen nu hører til det ’grå guld’. For samlere er det ikke så godt, for stempler kan ikke aflæses på mærkerne, men med de få steder, som man stempler i dag, er det måske ikke så stort et problem.

Den anden udgivelse er en serie over titlen: UNESCO Verdensarv i Danmark.  Parforcelandskabet i Nordsjælland, Kronborg, Stevns Klint, Jellinge Monumenterne og Christiansfeld er de fem motiver. Her er der mere kulør på motiverne.

De fem sidste mærker en fælleudgivelse mellem de otte nordiske lande med pattedyr som motiv. Rådyr, pindsvin, sort egern, hasselmus og lækat er valget faldet på ud af de ca. 50 arter af pattedyr, vi kan fremvise.

Alle herlighederne udkommer 2. januar, og det ser ud, som om man vil skynde sig med at få det med frimærkeudgivelser overstået tidligt på sæsonen, for når man kigger på hjemmesiden med det kommende års andre udgivelser, så er der ingen billeder af de få udgivelser, der kommer senere. Det drejer sig om et miniark med to mærker fejrende Genforeningen og tre mærker i et miniark med titlen: Gamle postruter, alle i maj, og endelig fem mærker i september med titlen ’unavngiven’, men de skal blive til fem frimærker til indlandsværdi.

Postnord holder sig åbenbart til sin politik med 25 nyudgivelser hvert år. Blot en skam, at de nok vil blive brugt meget sparsomt, og at brugskuverter med dem nok bliver fremtidens sjældenheder pga. den ringe postmængde. Billeder af de tre kommende udgivelser vil blive lagt op løbende, så man kan selv følge med på hjemmesiden https://www.postnord.dk/filateli/frimarkeprogram

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Hvordan kunne de vide det?

Det viste brev fra Odense kan få en til at spekulere på, hvor meget postvæsenet …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED