Mysterium

Det viste kort er et mysterium, som jeg ikke kan gennemskue. Kortet har Loch Ness uhyret som motiv og under en flap på forsiden et ca. halv meter langt sammenfoldet billede af et søuhyre – Loch Ness uhyret uden tvivl. Uhyret er også lidt af et mysterium, men det er det filatelistiske, der er mysteriet.

To-landes frankering er eftertragtede, fx søndagsbreve sendt fra udlandet, der skulle have danske frimærke påsat til betaling af søndagsudbringningen. Det er ikke tilfældet her, selv om der både er et engelsk og to danske frimærker.

Det engelske mærke er ikke stemplet i England (eller Skotland, som Loch Ness ligger i). Det er sendt til Ms Vedel, Foraarsvej 24, Charlottenlund Denmark (skrevet med blyant), med blæk rettet til Fru Kamhrinde (skal nok være Kammerherreinde) Vedel, Vallø Strand og med rødkridt tilføjet Køge. Første afstempling af både det engelske og de to danske mærker sker 6/7-1936, men med Thorshavnstemplet Spis færøske klipfisk.

I øverste venstre hjørne er et Kassebrev-stempel. Da næste afstempling er i Charlottenlund 11/7-1936, må det formodes, at det er afleveret til en person på Færøerne, der har smidt det i postkassen efter at have påsat de to danske frimærker, for de er stemplet på Færøerne. Omadresseringen med blæk må være foretaget i Charlottenlund og videreforsendelsen uden opfrankering betyder, at det ikke har været ude af postvæsenets hænder.

Hvordan kan et kort fra Skotland havne på Færøerne, få en opfrankering, blive stemplet og blive videresendt? Kan KASSEBREVsstemplet betyde, at det kom til Færøerne sendt som skibspost? Hvem har så betalt de 15 øres opfrankering, for det var ikke nødvendigt? Har Aage (som er afsenderen) sat alle tre frimærker på og smidt kortet i skibsbrevkassen på vej til Thorshavn? Kan nogen klare mysteriet?

Af Otto Kjærgaard

-197D -11T -31M -8S

Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED