Grønland gør det

Julefrimærker – Grønland gør det

Der var engang PostNord og førhen Post Danmark udgav julefrimærker, som var særdeles egnede til at sende julekort og julehilsner. Så kunne man både støtte postvæsenet, sætte et julefrimærke på og støtte julemærkefonden og glæde venner og bekendte med den årlige hilsen. Man må gå ud fra, at den mode er gået i glemmebogen, siden det projekt er opgivet, og man fra PostNords side heller ikke ønsker juletravlhed som i gamle dage med de mange julekort.

Jeg synes, det er en skam, og traditionen bør genoplives. Julehilsner med postvæsenet er væsentligt sjovere og mere personlige end en e-mail – også selv om der er sat et elektronisk julemærke på. Skulle vi ikke som frimærkesamlere genoplive ideen? Så får vi også et brev med frimærker på, og det er vel ikke at foragte.

Når vi nu ikke kan få julefrimærker fra PostNord, så er der et godt alternativ – Grønland. Her går man helt og holdent ind med julehyggen, og ingen skal være i tvivl om, at julemandens hjemland er her. To hyggelige mærker et det blevet til i år. De kan købes enkeltvis og i et hæfte. Jeg formoder, de kan skaffes hurtigt til pålydende fra Nordfrim, som vist nok er blevet forhandler af dem.

Strategien er denne: Man skriver sine julehilsner nu, lægger dem i en samlekuvert til et postkontor på Grønland efter at have frankeret hilsnerne med et grønlandsk frimærke og overrasker sine bekendte med en ordentlig julehilsen.

Julefrimærkerne fra Grønland er i hvert fald ret julede.

Af Otto Kjærgaard


Om Erik Sørensen

Se også

Hvad er frimærker værd?

På en Facebook side – Samler du på frimærker – har der været en længere …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED