Det er forhåbentlig ikke en frimærkeklub

Det viste brev hører ikke til på den øverste hylde i filatelien. Et brev fra Grenaa til København, som er gået retur. Frimærket er meget almindeligt, stemplet ligeså og RETOUR stemplet er heller ikke noget at skrive hjem om.

På forsiden er der rester af en blanket, som har været brugt i forbindelse med omadresseringen. Når man ikke kunne finde adressaten, blev breve ofte ’oplæst i budstuen’, dvs. man spurgte postbudene, om de kendte noget til adressaten. Dengang havde postbude faste ruter, så de kendte ofte deres kunder særdeles godt. Med en 6-7 omdeliger dagligt, var det ikke så underligt.

Postbud K. N. Hansen kendte adressaten, og her kommer det interessante ind i historien. Brevet er adresseret til ’Selskabet til Druknedes og andre Skinddødes Redning’. K.N. Hansen har derfor skrevet inden returneringen ”Dette Selskab er ophævet”.

Onde tunger kunne måske påstå, at det er stilet til en frimærkeklub, hvor også mange lukker pga. medlemmernes bortgang, men nej, selskabet har vitterligt eksisteret. Det viste brev er sendt fra By-og Herrredsfogedkontoret i Grenaa, så det er en officiel sag. Når et så officielt kontor skriver til dette selskab, kan forklaringen måske være, at selskabet uddelte medaljer til modige mennesker, der havde reddet folk fra druknedøden, så måske havde det et par kandidater, der fortjente at blive dekoreret.

Af Otto Kjærgaard

Om Erik Sørensen

Se også

Filatelistisk frokost

Frokost og snaps hører sammen – specielt kryddersnaps. Skal du lave en festlig frokost for …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED