Coronakrisen rammer nu også PostNord

Nu har coronaepidemien også ramt PostNord. Det vil betyde et store praktiske problemer for firmaet, men de vil forsøge at gøre generne så små som muligt for publikum.

Som det er de fleste bekendt, trykkes PostNords frimærker af det fransk/engelske firma Cartor.  Da coronavirussen hærger ret kraftigt i Frankrig, er der opstået et leveringproblem. Da der er sat turbo på fabrikationen af håndsprit til at desinficere, kan man ikke få leveret de nødvendige kemikalier til at lave den selvklæbende gummi til frimærkerne, da sprit er et af de kemikalier, der indgår i fabrikationen af gummien.

Det vil gå ud over den kommende udgivelse 11. maj. Bl.a. udgives dette smukke miniark til minde om Genforeningen og postruter. Udgivelserne 11. maj vil derfor blive trykt og udgivet uden gummiering.

Lis Sørensen fra PostNord udtaler: ’Vi tror ikke generne vil blive så store. En del af mærkerne vil gå til samlere, som ikke vil bruge dem til forsendelser. Desuden er der ret få, der frankerer deres breve med frimærker i dag, så vi har truffet foranstaltninger til, at postkontorerne stiller en limstift eller anden lim til rådighed. De fleste har også lim i deres husholdning, så problemet må være til at løse i disse tider, hvor mange andre ting også er anderledes end normalt’.    

Lis Sørensen mener dog, at alt vil være tilbage til normalt ved udgivelserne til september.

Miniarket – med eller uden gummi – ser ud til at blive en flot udgivelse, og flere har hæftet sig ved, at et af mærkerne ligner Dansk Posthistorisk Selskabs logo. Det kunne måske få posthistorikerne, der normalt altid ser bagud, til at interessere sig for nye frimærker. Især da dette må være noget af en posthistorisk begivenhed.

Af Otto Kjærgaard

Om Redaktionen

Se også

Er du jernbane- og posthistorisk interesseret?

Elsker du de gamle dage med bureauvogne på togene, der fungerede som mobile postkontorer? Samler …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED