Ny dommeruddannelse!

Efter de mange skriverier i frimærketidsskrifter og almindelig ulmen over utilfredshed med dommere, har Djurslands Filatelistiske Højskole i Hornslet nu taget sagen i egen hånd. Man starter en uddannelse af nye dommere.

”Vi kan som arrangører af en årlig udstilling ikke længere finde os i, at dommerne nærmest skæmmer udstillere og samlere væk”, udtaler bestyrelsen for Djurslands Filatelistiske Højskole. ”Derfor starter vi nu selv en uddannelse af dommere, som vil dømme på vore udstillinger efter de retningslinjer og et nyt reglement, som vi udstikker. Ingen skal længere gå skuffet bort fra en udstilling med hård kritik fra en dommer, men man vil kunne gå hjem med store glæde og solide jyske rygklap. Det vil fremme interessen for at udstille og få nye medlemmer til klubberne under vores paraply”, lyder meldingen fra en enig bestyrelse.

Det kan nok ikke udelukkes, at utilfredsheden også bunder i det faktum, at de fleste dommere er fra København og omegn, og at de måske ikke har den bedste forståelse af jydes måde at udstille på.  Enhver frimærkeklub kan fremover rekvirere dommere igennem højskolen. Djurslands Filatelistiske Højskole afholder selv alle udgifter for dommerne. Det er dog en forudsætning, at der ikke arrangeres udstilling på en højskoledag. 

Otto Kjærgaard og Erik Sørensen

 

Deltag i debatten...