Lauritz.com hævede priserne – nu styrt dykker salget

I februar blev det 12,5 pct. dyrere at købe varer gennem det danske auktionshus Lauritz.com.

Lauritz.com er blevet ramt af et kæmpe fald i kerneforretningen. Omsætningen fra deres auktioner falder med næsten 20 procent. Engangsindtægter redder pænt driftsresultat før og af- og nedskrivninger, skriver business.dk (09.05.2017)

Lauritz.com klar til at droppe sit prestigeprojekt

Store planer om at omdanne gammel lagerbygning til nyt hovedkvarter for Lauritz.com kan ende med at blive skrinlagt, fortæller selskabets ledelse, der lige nu ikke har penge til projektet, oplyser Finans.dk (10.05.2017)

Lauritz.coms kvaler fortsatte i første kvartal

Det problemramte online auktionshus Lauritz.com oplevede et markant fald i handlen i først kvartal.

Onlineauktionshuset Laurtiz.com har haft et hårdt første kvartal, hvor værdien af ting på auktion er styrtdykket. Det viser regnskabet, der netop et offentliggjort.

Værdien af handlerne på selskabets platforme faldt med markante 19 procent i kvartalet til 191,5 millioner kroner. Omsætningen i selskabet steg med 10,5 millioner kroner, men 18 millioner af dem kommer fra gebyrer fra aftaler med nye partnere.

– At overføre ejerskab af auktionshuse til nye partnere er en naturlig del af Lauritz.coms forretningsmodel, skriver Lauritz.com i en pressemeddelelse.

Selskabet forsøger nu at køre sin forretning som en slags franchisekoncept, hvor andre køber sig ret til konceptet. Det er her pengene er kommet fra i første kvartal.

Regnskabet fortæller da også, at forretningen er kørt dårligt i de første tre måneder af 2017.

– Starten på året er altid svag, men starten på 2017 har været svagere end normalt, skriver Lauritz.com.

Det er gået dårligt for både QXL og Lauritz.com i kvartalet.

– Vi oplever et skift i kundernes opførsel, da sælgere i mindre grad end tidligere er villige til fysisk at besøge vores auktionshuse end tidligere.

– Vi mener, at dette skift er en af forklaringerne på faldet på auktionsomsætningen, skriver Lauritz.com.

Auktionshuset har haft nogle tumultariske måneder og år. Først blev selskabets børsnotering en særdeles rodet affære. Så skrev Berlingske, at der var suspekte handelsmønstre på selskabets hjemmeside.

Det kunne indikere, at der blev manipuleret med auktionerne.

I marts fortalte administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm, at hun ikke ville være topkvinde i selskabet længere.

Lauritz.com præsenterede i forbindelse med regnskabsåret en ny strategi, hvor man satser mere på sin kerneforretning inden for auktioner brugere imellem.

I regnskabet for første kvartal fortæller Lauritz.com, at det stadig er intentionen af skære 15 procent af omkostningerne i selskabets hovedkvarter.

Erik Sørensen; SoMe redaktør på DjursFilateli.dk erfarer det sidste positive årsregnskab fra det i dag børsnoterede aktieselskab Lauritz.com er tilbage i 2015. Lauritz.com selskabsform gør det muligt, at få aktindsigt og DjursFilateli.dk kan derfor offentliggøre seneste tilgængelige årsregnskab.

Om Lauritz.com

Om Lauritz.com Lauritz Christensen Auktioner er et af Danmarks ældste auktionshuse. Med konverteringen til www.lauritz.com i slutningen af 1999, var Lauritz.com A/S det første auktionshus, der gik over til internetauktioner.

Lauritz.com er en åben og enkel salgsplatform, der kombinerer de bedste elementer fra den traditionelle auktionsverden (ekspertise, indeståelse og eftersyn) med moderne informationsteknologi (tilgængelighed og rækkevidde). Auktionsuniverset på Lauritz.com tilbyder en anderledes shoppingoplevelse og et pust til sanserne. Det er et ærligt, funktionelt og sikkert sted at handle på nettet. Fra starten har målet været at lave auktioner på kundens præmisser. Vi tror på, at tilfredse kunder er vore bedste ambassadører.

Netauktionerne matcher den fleksibilitet, som den moderne forbruger efterspørger. Man kan handle når som helst og hvor som helst. Lauritz.com har med sin nyskabende profil udviklet sig til Skandinaviens førende kvalitetsauktion på internettet. Siden hammerslaget på den første netauktion i 1999 er omsætningen steget fra DKK 20 mio. til DKK 1,073 mia. i 2016.

Lauritz.com har 28 auktionshuse fordelt i 5 lande, Danmark, Sverige, Norge, Belgien og Tyskland, hvor sælgere dagligt kan indlevere og købere kan gå på eftersyn. Lauritz.com har 362 medarbejdere, heraf er mere end halvdelen vurderings-eksperter

 

Om Redaktionen

Se også

Fremmede mærker på danske forsendelser

På udstillingen Den Muntre i Hornslet i efteråret 2023 var der et enrammes eksponat med …

En kommentar

  1. Godt arbejde og stor respekt til alle jer på Djursland om samarbejdet. Det kan være i skulle give Irene lidt hjælp og fortælle om jeres succes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: © 2009 - 2021 │ DJURSFILATELI.DK │ ALL RIGHTS RESERVED